Utrinki s pohoda »PO POTEH TAJNIH SKLADIŠČ TO LOGATEC«

Logatec

Kljub slabim vremenskim napovedim – dež in sneg – je pohod po poteh TS TO Logatec tudi letos lepo uspel. Pohoda se je sicer udeležilo malo manj kot lani (46 pohodnikov , z logistiko  in strelci , nas je bilo skoraj 60).

Pohod se je začel še v rahlo megleni Hotedršici (brez padavin), že v Novem svetu pa je počasi posijalo tudi sonce. Na Hrušici pa smo hodili po zimski - idilični poti (tudi medvedje sledi smo videli).

Pri stari vojašnici na Hrušici so naši strelci organizirali streljanje z malokalibrsko puško, poleg strelišča pa so lokostrelci organizirali tudi streljanje s športnim lokom. Podeljene so bile tudi jubilejne značke pohoda.

Pohodniki so se tudi malo okrepčali (čaj, žganje, slaščice, pivo..). Do Rimskega limesa na Lanišču so se podali še peš. Janez Slabe nam je predstavil še delček Rimske zgodovine na Logaškem in posebno v območju Hrušice.

Za povratek v Hotedršico - v gostilno Turk - smo organizirali BUS, kjer smo se ob kramljanju še malo podprli z enolončnico. Na koncu smo podelili še priložnostne nagrade za uspešne strelce in strelke.